Το ψωμί μας…

To 1980 ο κυρ Κώστας μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε φούρνο συγγενή του και αφού έμαθε την δουλειά του «τεχνίτη» δίπλα  σε καταξιωμένους Γιαννιώτες «μάστορες», αποφάσισε να γκρεμίσει το πατρικό του επί της Λ. Φιλαδελφείας και Πατηνιώτη στο Μενίδι και να φτιάξει τον δικό του φούρνο.

Το κατάστημα «Κωνσταντίνος» για τα πρότυπα της εποχής έγινε σύντομα πόλος έλξης για όλο το Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστείων, ενώ αργοτέρα με την φήμη που απέκτησε, Αθηναίοι από κάθε γωνιά της Αττικής πήγαιναν για να προμηθευτούν το φημισμένο «Ψωμί του Μενιδίου».

To “στριφτό”, ένα ιδιαίτερο ψωμί, με μια ιδιαίτερη χωριάτικη συνταγή από τα μέσα του περασμένου αιώνα, τιμούν όλοι οι Αθηναίοι, λέγοντας χαρακτηριστικά…
“Πάμε να αγοράσουμε το ψωμί του Μενιδίου”!

Η ιστορία του φούρνου που το παρασκευάζει καθημερινά, ξεκίνησε το 1980, όταν ο κυρ Κώστας αποφάσισε να γκρεμίσει το πατρικό του σπίτι επί της οδού Φιλαδελφείας στο Μενίδι, για να φτιάξει τον δικό του φούρνο.

Έως εκείνη την εποχή, είχε μάθει την τέχνη του φούρναρη, κοντά σε συγγενείς του με καταγωγή από τα Γιάννενα, που φημίζονται ως οι καλύτεροι “μάστορες” της Ελλάδας στο ψωμί!

Η “ιδιαίτερη” συνταγή του κυρ Κώστα στο ψωμί, άρχισε να διαδίδεται πολύ γρήγορα σε όλη την Αττική, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από έναν χρόνο, Αθηναίοι από κάθε γωνιά της Αττικής να πηγαίνουν στον φούρνο (δείτε ΕΔΩ) για να προμηθευτούν το “Ψωμί του Μενιδίου” και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα για να έχουν για όλη την εβδομάδα. Βλέπετε, την δεκαετία του 80′ η μετακίνηση από την μια άκρη της Αττικής στην άλλη, δεν ήταν όσο εύκολη είναι τώρα.

Το “στριφτό”, είναι ένα χωριάτικο ψωμί, με ιδιαίτερη τραγανή κρούστα και μοναδική γεύση, χάρη των υλικών και του τρόπου παρασκευής του. Στο ψωμί του φούρνου “Constantin” (η ονομασία προέρχεται από το όνομα του κυρ Κώστα, που “έφυγε” το 1991 ξαφνικά σε ηλικία μόλις 56 ετών), δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα και βελτιωτικά, για να θυμίζει το ψωμί του χωριού. Μυρωδάτο, τραγανό, ιδιαίτερο με γνήσια γεύση!

Τριαντατέσσερα χρόνια αργότερα η εγγονή του κυρ Κώστα, αποφασίζει να δημιουργήσει τους φούρνους “Constantin” τιμώντας τον παππού της, και να αναπτύξει την επιχειρηματική δραστηριότητα των φούρνων “Constantin” σε όλη την Αττική.

Τα δεκάδες πρατήρια φούρνου που προμηθεύονται το ψωμί αλλά και οι εκατοντάδες πελάτες που έρχονται απ’ όλες τις μεριές τις Αττικής, κατέστησαν αναγκαίο πλέον, να δημιουργηθεί σε κάθε γωνιά της Αττικής ένας φούρνος “Constantin”.

Το νέο concept των φούρνων “Constantin” πλέον, έχει εξελιχθεί σε πολυκατάστημα, με ζαχαροπλαστικη δικής του παραγωγής, καφέ και ροφήματα όλων των ειδών, κρύα σάντουιτς, αλλά και σφολιατοειδή.

Comments are closed.