Το φημισμένο “στριφτό” ψωμί του Μενιδίου

To 1980 ο κυρ Κώστας μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε φούρνο συγγενή του και αφού έμαθε την δουλειά του «τεχνίτη» δίπλα  σε καταξιωμένους Γιαννιώτες «μάστορες», αποφάσισε να γκρεμίσει το πατρικό του επί της Λ. Φιλαδελφείας και Πατηνιώτη στο Μενίδι και να φτιάξει τον δικό του φούρνο.

Το κατάστημα «Κωνσταντίνος» για τα πρότυπα της εποχής έγινε σύντομα πόλος έλξης για όλο το Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστείων, ενώ αργοτέρα με την φήμη που απέκτησε, Αθηναίοι από κάθε γωνιά της Αττικής πήγαιναν για να προμηθευτούν το φημισμένο «Ψωμί του Μενιδίου».

Τριαντατέσσερα χρόνια αργότερα η εγγονή του κυρ Κώστα, αποφασίζει να δημιουργήσει τους φούρνους “Constantin” τιμώντας τον παππού της, και να αναπτύξει την επιχειρηματική δραστηριότητα των φούρνων “Constantin” σε όλη την Αττική.

Τα δεκάδες πρατήρια φούρνου που προμηθεύονται το ψωμί αλλά και οι εκατοντάδες πελάτες που έρχονται απ’ όλες τις μεριές τις Αττικής, κατέστησαν αναγκαίο πλέον, να δημιουργηθεί σε κάθε γωνιά της Αττικής ένας φούρνος “Constantin”.

Το νέο concept των φούρνων “Constantin” πλέον, έχει εξελιχθεί σε πολυκατάστημα, με ζαχαροπλαστικη δικής του παραγωγής, καφέ και ροφήματα όλων των ειδών, κρύα σάντουιτς, αλλά και σφολιατοειδή.

Comments are closed.